Dag 7. Fort Lauderdale – Sarasota/Siesta Keys

Idag var första dagen som familjen var i synk, och faktiskt vaknade tillsammans vid den högst  överkomliga (och ovanliga) tiden 08.00. Eftersom vår lägenhet ligger på bottenvåningen är fönsterna tejpade för insyn, men enligt vår utskickade spanare Inna var vädret ”precis som vanligt” så efter ytterligare en frukost bestående av rostat bröd och trippla ”kaffepåsar” som körts tre gånger genom bryggaren för att i alla fall bli liiiite starkare än te, fick det självklart bli poolbad innan vi packade ut oss i bilen. Tur var väl det, för detta blev dagen då båda barnen helt plötsligt vågade hoppa själva från kanten. Samma barn som skriker i högan sky av att få vatten i ögonen när de duschar…

Klockan elva, eller snarare tjugo över…, checkade vi ut och satte, mot hotellchefen Maggies uttryckliga instruktioner, gps:n på Naples, dvs alldeles rakt västerut över halvön, i stället för att ta ”Turnpike Florida”, vilket hade inneburit att vi hade kört mot norr och sedan västerut. Vägen vi nu tog (75) går delvis genom Everglades (Alligator alley lär man aldrig köra på hemma) och var mycket riktigt ”miles and miles of nothing”. En väldig kontrast mot raderna av enorma villor, skyskrapor och broar som vi vant oss vid. Någon alligator fick vi (lyckligtvis?) inte se, men gott om olika sorters stora fåglar, omväxlande växtlighet och ett rejält regnoväder lyckades vi tajma in. Dessutom är det ju så att t.o.m en bensinmack (med den härliga varningen ”last chance for gas”) är rena upplevelsen här. Man tror inte att det kan finnas så många olika sorters chips och Snickers… I bilen passade vi på att ha chipsprovning. Lays limechips (!) fick konstigt nog tummen upp av samtliga familjemedlemmar, medan Green pea crisps konstigt nog bara uppskattades av mamman.

Boooring….
Tack gode gud för iPhones och möjligheten att ladda ner på Viaplay…
Hittar du något, Mimi?

 

Annorlunda, men goda!

I Naples stannade vi bara till för ett välbehövligt Starbucks-besök, och konstaterade att det nog inte var ett ställe för oss. Vi har bokat fyra nätter i Ft Myers efter Sarasota, men är inte säkra på om vi ska ändra på även de planerna eller inte. Naples verkade dock mest vara pensionärer som diskuterade dagens runda på golfbanan. Intrycket var att det var fint, hyfsat fashionabelt och sandfärgat, till skillnad från allt det bländande vita på ostkusten, men inget vi behövde lägga mer tid på.

Alltså fortsatte vi norrut på ytterligare en rak, tråkig väg. Det roligaste var nog att studera reklamskyltarna längs vägen. Vad sägs t.ex. om reklam för sterilisering?  På vägen passerade vi faktiskt Ft Myers. Tanken var ju från början att vi skulle ha kommit från Orlando nu, och hade det inte varit för att vi faktiskt blev lurade på definitionen av ”avbokningsbart” på hotels.com hade vi nog ändrat även denna bokning, men förlora 1800:- är vi inte så sugna på, då kör vi hellre lite fram och tillbaka, även om vägen är tråkig.

Vädret gick under resans gång från regnigt och varmt till blåsigt och rätt kyligt. 14 grader enligt väder-appen. Blä! På sätt och vis är det väl skönt att få nytta av det överflöd av kläder jag packat ner ”om utifall”, men vi hade nog, trots allt, hellre dragit hem oanvända kläder.

Hotellet, som var ett av de första jag bokade, innan jag förstått hur man måste läsa det finstilta när man bokar hotell ”over here”, har jag känt mig tveksam till länge, men som sagt, när det handlar om att faktiskt slänga så mycket som 1800:- i sjön för att avboka, då åker man hit och hoppas på det bästa. Förutsättningarna (vädret och trötta, ”efter-lördagsgodis-sockerdippade-barn” som åkt bil alldeles för långt) var ju inte de bästa, men neeeej, det här var inte vad vi hoppades på. Den förväntade ”villan” med ”balkong eller uteplats” och ”privat strand” är ett motell med ett enda åttiotalsinrett rum (iofs med fullt utrustat kök) och en stol utanför dörren. Den privata stranden har vi inte sett till ännu, men det var ju mörkt och kallt när vi kom, så den kan man ju fortsätta hoppas på. Barnen gillade i alla fall bäddsoffan, även om de (redan bortskämda) undrade var poolen var. Till råga på allt, på tal om att lusläsa det finstilta, verkar det inte ingå städning.  Vi dök upp ”after hours” så har inte fått det bekräftat ännu, så jag hoppas att jag – för omväxlings skull – har fel.

Tja, de försöker ju, men borde nog hellre lagt tiden på golven än på dekorationerna.

Slutligen måste vi konstatera att det där med att åka runt som vi gör verkligen både har för- och nackdelar. Det är givetvis häftigt att få uppleva olika platser och miljöer när man är på en längre semester, men det tar också mycket tid och energi att packa ner och upp, förflytta sig, proviantera, göra sig hemmastadd på det nya stället och ”landa” i de nya förutsättningarna. Nu tog ju dagens resa mycket längre tid än den hade gjort enligt originalplanen, då vi hade tänkt åka från Orlando, mellanlanda i Tampa och sedan komma hit, men ändå. Idag har varit en relativt meningslös dag, det måste erkännas. Vi hoppas på ett bättre intryck av omgivningar och väder i morgon. Over and out.

Måste man ändå proviantera, ska man så klart göra det med stil.

Ett svar på “Dag 7. Fort Lauderdale – Sarasota/Siesta Keys”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *