Dag 17. Miami South Beach. 

Vilken tur att vi ändå, hastigt och lustigt i morse, bestämde oss för att ge South Beach en chans! Vi visste ju att vårt intryck av södra delen av ön möjligen var lite påverkat av situationen den där dagen vi tänkte besöka den i början av resan. Hungriga, trötta med en halvhysterisk Mimi i baksätet och fast i bilkö efter bilkö. Kanske inte idealiska förutsättningar… Idag gled vi dit på en kvart, tjugo minuter, fick direkt parkering i ett centralt parkeringshus med moderata priser, och kunde gå ut och strosa med pigga, glada barn. Vilken skillnad! Och vilken trevlig stadsdel! Visst, klart att det är turistigt med tjatiga inkastare, bedrägliga servitörer och massor av hotell, men det är också rent och fräscht, inbjudande och trevligt med många grönområden och en jättefin strand. Jag är himla glad att det är den bilden vi får med oss hem! Det är t.o.m så att vi kan tänka oss att ge Miami en chans till. Här finns ju ”lite” kvar att göra.  Insåg f.ö under resan ner till SoBe (South Beach) att vi inte alls bor på Mid Beach, som är otroligt fashionabelt, utan på North Beach, som är lite mer för vanligare människor.

C.S.I Miami
Loews hotell hade ju inte varit så dumt att bo på nästa gång. Det ligger faktiskt tre oskrapade trisslotter bortglömda i min väska…
Supertrevlig lekplats mellan Ocean Drive och stranden. Färgerna ser nästan overkliga ut.

Vår SoBe-dag började med en promenad från Loews flotta hotell längs med strandpromenaden ner mot Ocean Drive. Vi tog ett tämligen långt stopp på en jättetrevlig lekplats och tog sedan ”inkastar-sidan” av Ocean Drive för att hitta ett fik där vi kunde äta glass. Renodlade fik verkade det vara värre med, och letandet slutade med att vi vände och gick tillbaka till det första stället vi såg… The SugarFactory. Som vanligt när man tänker ta en fika, hinner det bli lunchtid innan det blir av, så när vi väl satte oss, beställde vi (till barnens missnöje) lunch först. Varsin god lite annorlunda hamburgare och de obligatoriska stripsen till barnen. När vi kommer hem ska de få leva på broccoli i tre veckor som motvikt… Maten var god, och efteråt fick barnen gå in i affärsdelen av restaurangen och välja glass. En kula i strut och något slags julgodis som skulle vara för halva priset blev 22 dollar. Tur att glassen var god. När vi skulle betala frågade vi servitören om service var inkluderad, eftersom vi hade för oss att vi hade sett det på menyn, men han hävdade att så inte var fallet, så vi dricksade 18%. För att sedan läsa på kvittot att 20% service redan var inkluderat i priset. Sådant lämnar alltid en sur eftersmak till ett i övrigt väldigt trevligt restaurangbesök med perfekt ”coola bilar- och roliga människor-spanläge”.

En kula i strut the American way
Gissa om hon gillar den?
Kärlek
Mimi fick smak för att ta både bilder och selfies…
Att få ”bubbelvatten” är verkligen ingen självklarhet i Florida, men här kom det t.o.m i riktigt snygg design. (Flaskan framför den snygga maken…) så ingen tar fel.)

Samarbete på hög nivå

När vi lämnade restaurangen upptäckte vi att en av Mimis älskade Paw Patrol-flipflops saknades. Utan för stora förhoppningar vände vi återigen tillbaka på Ocean Drive, och minsann, precis när vi höll på att ge upp, så låg den där på trottoaren! Bra dag idag, helt enkelt!

När t.o.m övergångsställen och polisbilar är coola är det lätt att få ett gott intryck av en stad.

Yes!!!

Mimi fotar och Inna poserar. ❤️
Det Inna gör…. gör Mimi…. <3

Batmobile?!
Kontraster…


Efter flipflop-jakten strosade vi runt bland coola bilar och hus en stund innan vi tog oss ”hem” till North Beach igen. Lite lite lite bittert var det att inse att hotellets poolområde då redan börjat hamna i skugga, men när den soldyrkande delen av familjen (undertecknad) insett att solen nådde bubbelpoolen, var det lilla problemet ur världen.

Fredagsmys en tisdag! Ur led är tiden!
Pyssel på G.
Kan inte låta bli att undra om man är lika nöjd med sitt namn idag, när det är presidentbyte….

Efter någon timmes sol och bad fick vi sällskap av vännerna från andra sidan gatan, så medan de tre tjejerna badade ytterligare någon timme, löste vi världsproblem över god, lokal öl, som Andreas bjöd på. Badet blev sedan till pizza, vin och mer världsproblemlösande i vår lägenhet, vilket blev en mycket trevlig final på vår resa. Med tanke på hur vi följt i varandras spår under den här resan, så ses vi säkert snart igen i Polen, New York eller Florida.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *