Hotell Best Western Plus Windsor Inn

Att boka hotell i Florida är, som jag redan skrivit, en historia för sig. Vi har planerat att åka runt lite och stanna tre, fyra nätter på varje ställe. När jag första gången gjorde en hotellsökning på Miami Beach trodde jag att jag hade råkat skriva in tretton nätter i stället för tre. Så dyrt är det. Att bo på ett fyr- eller femstjärnigt hotell med bra läge och frukost, som vi brukar, är omöjligt, om man inte struntar helt i att äta, betala amorteringar och CSN-lån i ett halvår. Typ. 

Vår originalplan var att sikta på Orlando med ett par nätters stopp någonstans på vägen, men i sista stund (den där magsjukeveckan när vi tänkte så mycket) bestämde vi oss faktiskt för att ändra den planen och vänta med Orlando och alla (svindyra) parker tills barnen är stora nog att komma ihåg upplevelsen och kunna utnyttja attraktionerna. Rätt eller fel får tiden utvisa, men ändringen av planer ledde i alla fall till att vi två dagar före avresan stod utan hotell de tre första nätterna. Miami (Beach) var ”till 78% bokat våra utvalda datum”, sa hotels.com och erbjöd oss diverse hotellrum för mellan 3000 och 10000 svenska kronor per natt. Utan frukost och de flesta med obligatoriska resortavgifter (för att få använda pool och låna handdukar) på ytterligare några hundralappar per person och natt. Aningens svettigt tyckte vi som föredrar att kunna äta och amortera även när vi reser, så vi fastnade till slut för ett Best Western-hotell i norra delen av Miami. Inte jättelångt från Miami Beach, men heller inte promenadavstånd. 

Best Western Plus Windsor Inn och 3/4 av familjen Olofsson

Med normala hotellmått mätt är det inte speciellt billigt, men för att vara Miami under nyårshelgen så är det prisvärt (ca 1200:-/natt). Det har en helt okej (fast tyvärr inte uppvärmd) pool, gratis poolhanddukar, gratis parkering, möblerade balkonger, kylskåp, micro och kaffemaskin. Och sunkig heltäckningsmatta. Strykjärn och hårtork, fast inga garderober. I närheten ligger en del affärer och restauranger, men inget riktigt ”centrum”. Inget hotell vi hade velat bo på i två veckor, men som start funkar det bra. 

Poolområdet i morgonmotljus
En fotbild är obligatorisk och de här små fötterna är ju ovanligt charmiga.
Denna lilla sötnos gjorde oss sällskap på nyårsdagen
Badflickor (och badkrukor)
Mycket mer bad än så här blev det inte första dagen. Kanske tur det med tanke på fortsättningen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *