Dag 4. Fort Lauderdale

Idag har vi (inte) gjort Fort Lauderdale. Eftersom vi ju egentligen skulle varit i Orlando nu, har vi inga direkta planer för vår vistelse i Ft Lauderdale. Inte för att vi skulle haft det i Orlando heller, för vi är inte sådana, på gott och ont, men det låter bättre att skylla på något när man tagit sig till andra sidan jordklotet för att hittills bara ha gjort sådant man  likväl kunde ha gjort på Kanarieöarna… Fast med maffigare omgivningar. Vi försöker få barnen att komma på saker att göra. De är ju trots allt två och fyra, så de borde ju kunna komma på något bra, tycker man.  Och det gör de. ”Leka med leja”, står högt i kurs (den Play Doh-lera vi köpte på Five below har använts mer än någon enskild leksak – inkl all Play Doh de redan har – hemma någonsin), liksom bada i poolen och äta glass. Vilket vi gjort. Alltihop. Så idag är de, tro’t eller ej, glada och nöjda. Överlag i alla fall. Dessutom har vi haft ”Dra mig i snoppen-konserter” (plural), bajsat i poolen och kissat i hyrbilsbilstolen. Allt för att imponera på omgivningarna.

”Kolla, mamma, jag gör en kanonkula!” (Eh?)

De försöker inte dränka honom, utan leker tåg.

​​När poolbadandet blev avbrutet av en skur, tog vi oss ut på en promenad längs strandpromenaden. En ovanligt sparsmakad strandpromenad, utan något annat än en trottoar på strandsidan och sedan nästan bara hotell, ganska få (förhållandevis) restauranger och någon enstaka souvenirbutik på andra sidan den vältrafikerade vägen. Vi fick sällskap av en härligt tryckande åskvärme. Vi som hade klätt oss med tanke på regnskuren. Helt klart inte några äkta floridianer ännu. Mimi somnade omedelbart, hon var ju trots allt vaken till efter 23 igår, och Inna hittade ytterligare en ödlekompis (”Lillödlis” så klart), lekte en stund på en lekplats vid stranden och fick känna på kraften i en Atlant-våg. Om vattnet var kallt eller inte förtäljde inte historien, men det skvätte i alla fall på byxorna. 

Lillödlis

Hade fotografen varit en smula uppmärksam hade detta kunnat bli en riktigt rolig bild…
Gah!!! Jag har inte bara glömt smink, smycken och vigselring, utan också halva min personlighet; solglasen som alltid (alltid!!) sitter klistrade i pannan på mig. Jag förstår nu hur Jason kände det utan sitt hår.
Finns det något gulligare än sådana här hand-i-hand-bilder?

Idag blev faktiskt dagen då vi utan missöden (om man inte räknar att en familjemedlem sov så klart) satt ner på en restaurang och åt. Det var t.o.m både gott och trevligt. Fast (nu är jag där igen) 65 dollar (över 600:-) för en sallad, ett glas vin, spaghetti bolognese, en öl, pasta penne med ketchup (!), en flaska vatten och två kaffe…. det är mastigt. Det var liksom ingen lyxkrog. Inna lärde sig den viktiga frasen ”do you have” (ice cream kunde hon redan) och briljerade i ”vänta-på-maten-leken” att räkna flest bilar i en viss färg (den har säkert ett namn) och vi fick återigen veta hur mycket roligare det är med flickor än pojkar. De flesta som börjar prata med oss säger just det, så det måste ju vara sant. (De träffade inte tjejerna igår dock…)

Tja, varför inte….? (Hade det börjat regna hade de säkert plockat fram varsin öl och låtsas som om det regnade.)

Även om det är väldigt dyrt så får man i alla fall mycket mat för pengarna.

Eftersom Inna tyvärr fick nedslående besked på sin nyinlärda fras var nästa plan given.Glassjakt. Hur det nu kan vara ett problem på en strandpromenad. Vi frågade servitrisen som hänvisade oss till den närbelägna och enligt uppgift fantastiska shoppinggatan Las Olas. Den hade vi hört talas om, så vi traskade åt angivet håll, och glömde att amerikaner alltid förutsätter att man är bilburen. Las Olas var i denna änden väldigt vacker med sin marina och sina hus, men man hittar ingen glass i villakvarter, hur fashionabla de än är, så vi fick vända, och när vi väl hittade det perfekta glasstället hade hon som skulle ha glassen somnat, medan hon som inte ätit någon lunch hade vaknat. Total osynk! (Men hellre osynk med varandra än med hela världen som det ju varit i några dagar.)

100% osynk
Kolla in båten (skeppet, hade nog Saga Norén hävdat) till höger om huset…!


Det fick bli glass och bad (och lera) på hotellet i några timmar till allas förnöjelse, och därefter tog vi en kvällstur med bilen för att verkligen kolla in (rätt ände av) Las Olas och en hyfsat närbelägen galleria. Det är fortfarande svårt att vänja sig vid att solen går ner vid 17.45, för det blir verkligen rejält mörkt direkt och känns overkligt att åka iväg och handla med barnen. Mörker är ju annars ingen bristvara för oss nordbor, men mörker och 26-gradig värme är det. Gallerian vi besökte var amerikanskt jättestor och flådig, och relativt tom. Fler än vi som upplever det som dyrt att handla kanske? Shoppingparadiset Sawgrass Mills (Floridas näst största?) ligger ju bara 40 minuters resa härifrån, men vi vet inte riktigt om vi ens ska bry oss om det. Någon som har erfarenhet av det och kan tipsa?

Strax innan vi fiskade lite… (Lägg märke till solglasen.)
Jag fångade den – med risk för liv och lem – på bild. Blicken. Blicken med stort B. Blicken som kan få vem som helst att skälva av rädsla. Blicken som bara en fyraåring som blir fråntagen sin iPhone för att hon ska behöva uppleva något på en semester kan leverera. Den blicken.
Tilläggas skall att så fort vi skulle gå klappade hon blixtsnabbt lejonet och sken (i smyg) upp som en sol…..
”Jag klappar henne! Jag klappar lenonet!” 
Jag trodde faktiskt att det bara var på film som biografer såg ut så här. Ljuvligt ju.

All in all får det nog räknas som en bra dag idag. I morgon hotar Peter med att det står gitarraffärer på schemat, så det kan ju bli spännande. Vi har flera gånger tidigare hittat riktigt coola ställen som vi aldrig annars hade kommit i närheten av när vi varit på gitarr-, pärl-eller garnjakt, så det behöver inte vara lika tråkigt som det låter.  Och skulle det vara det så har vi ju alltid Play Doh.

4 svar på “Dag 4. Fort Lauderdale”

  1. Underhållande läsning! Ha en fortsatt bra resa. Ska tillägga att man bör gilla shopping för att uppskatta Sawgrass….. kram Anna

  2. Vi har varit på Sawgrass Mills! Kändes lite långt köra, men tyckte nog det var värt det. Mycket folk. Svårt att hitta parkeringsplats trots gigantisk parkering. Trevliga restauranger, bra priser på kläder som vi är vana vid att de kostar skjortan, tex Tommy Hilfiger. DOCK var vi där utan barn. Hade nog gett mig på att åka dit med barn, men då utsövda och mätta barn (helst sovande i vagn). Fördel är att affärerna har öppet länge så det finns potential att sovande barn i vagn vid den tiden. Sedan får man ställa in sig på att man inte kommer hinner/orkar med alla butiker. Vi gick till de vi hade planerat och hoppade över resten (vilket var mååånga). Det tar tid att vara spontan ?

    1. Tack för tipsen! Ska kolla igenom den låånga listan på affärer och planera lite, för en gångs skull. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *