Dag 5. Fort Lauderdale. 

Inget blir som man tänkt sig när man reser med barn (och oplanerade vuxna), det har vi ju konstaterat flera gånger och det stämde även idag. Tjejerna tyckte av någon konstig anledning att det var lagom att börja dagen vid 06, och kunde inte tänka sig något annat än att bada i poolen. Eftersom det visade sig bli den hittills finaste dagen vädermässigt sett, kändes det konstigt att tvinga iväg dem till ett shoppingcenter eller på en båttur som vi inte riktigt hade koll på. (Man bör verkligen ha koll innan för att verkligen få ut det mesta av en vistelse här, ifall någon mer än vi råkat missa det.) Alltså blev det en förmiddag i poolen. Igen. Många timmars bad med roliga leksaker som hotellet tillhandahåller, så absolut inget att klaga på, förutom den där naggande vuxenkänslan av att man borde göra mer av en så här långväga resa. Dum känsla, fast Mimi frågade faktiskt i eftermiddags när vi skulle åka till ”Flowida”, så kanske det ligger något i den ändå. 

”Åh, vad skönt, mamma! Titta när jag müser!”

Efter många timmars lek i stark värme och vatten är en tvååring och en fyraåring sen rätt trötta, så då står man inför valet att göra det så bra som möjligt för dem eller för sig själv, och då vinner givetvis de. Precis som det ska vara. Så efter en gourmetmåltid bestående av osaltad spaghetti och köttbullar på rummet, fick Peter köra iväg och kolla gitarraffärer och pantbanker, medan tjejerna sov middag och jag saknade balkong, vilket vi faktiskt inte har här.

Att få igång de sovande damerna var sedan ett jätteprojekt. Helt friska och rätt tidsinställda är de nog ändå inte, så strax var eftermiddagen också till ända, och vi ägnade de sista ljusa timmarna åt mer bad, mer glass och lite fotboll.

Hon har minsann rätt bra klipp i fötterna.

Att ”råka” skjuta bollen i poolen är givetvis det roligaste.

På kvällen bestämde vi oss för att testa en närbelägen restaurang, Village Café, som både TripAdvisor och trevliga Maggie här på hotellet rekommenderade. Vi gick en omväg dit i den ljuvligt ljumma kvällen, (så att undertecknad skulle kunna tömma några pokestops och fånga den sista Bulbasur jag behövde, fast det sa jag inte till de övriga…. ) och det var verkligen mysigt där, fast Mimi slocknade, trots den långa eftermiddagsluren, ganska exakt när maten kom…. så avkopplingen var begränsad. Att äta ”Taco platter” (sex olika taco-fusions) med en hand och en sömnig tvååring i knäet är inte optimalt. Och sen notan. Jag vet att jag är gnällig, och som min fina resvana vän tidigare idag påpekade är jag så klart påverkad av de extremt låga priserna i Polen, där vi är så mycket, men jag kan inte tycka att det är okej att betala 900:- för två Tacoplatters, en (!) barnportion strips/kycklingbitar och dryck/kaffe. Även om det var kul och överlag gott med de annorlunda tacosen, så vill jag för det priset ha oxfilé, en flaska vin och efterrätt.  Typ.

Juldekorationer och 24 grader varmt är så härligt fel.

Taco platter
På ”Village Café”

Mimi verkade vakna till lagom tills vi skulle gå, så på hotellet hämtade vi jordgubbar och vin och satte oss ute i trädgården för att njuta en liten stund till av kvällen. Det funkade i alla fall i ca fyra minuter innan hon mycket bestämt drog iväg mot rummet för att sova. (Varför är det aldrig så hemma??)

Inna uppskattade jordgubbarna

Fina. Och mina. ❤️

Tanken var att vi sen under kvällen skulle kolla upp och bestämma fredagens planer. Det är något slags barnaktiviteter i Hollywood på eftermiddagen och det där med vattentaxi tyckte tjejerna verkade spännande (fast det verkar som om man måste köpa en heldagsbiljett för 250:-/person, och vi vill ju bara åka några hållplatser för skojs skull), så vi får väl se. Vissa av oss (läs: jag) somnade strax efter Mimi, så jag hoppas att planerna är spikade när jag vaknar. Synd att jag redan gjort det bara. Vaknat alltså. Klockan är 03.54 just nu, och det vore nog en hyfsat bra idé att sova en stund till. Wish me luck!

Ett svar på “Dag 5. Fort Lauderdale. ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *