The Capri at Siesta. Hotell. 

Hotellet vi bor på i Siesta Keys var jag vid ankomst ytterst skeptisk till, eftersom det jag trodde skulle vara ett litet hus, visade sig vara ett rum i motellstil, eller hur man nu ska uttrycka det. Det är 10 små rum (med fullt utrustade kök) i en länga runt en stensatt trädgård med parkeringar utanför. Rummen är ganska små och har ont om avställningsytor, men är ändå ganska smart planerade med stor dusch i ett ganska litet badrum, kök med det mesta man kan behöva (micro, spis, diskmaskin, blender, grytor, ishink, stor kyl/frys, salt/peppar, kaffebryggare, brödrost, vinöppnare m.m), stort matbord, (knarrig) säng och bäddsoffa. Det finns två små garderober, en stor byrå och en tv med dvd. Inredningen är långt ifrån modern (takfläkt i mörkbrunt trä känns aningens 80-tal :), och städningen hade kunnat förbättras, men personalen är väldigt, väldigt mån om gästerna och verkar fixa det mesta man ber om. Dessutom är det otroligt smidigt att ha tillgång till (gigantiska) tvättmaskiner/tumlare (med gratis tvättmedel), stora gasolgrillar, jättemysig trädgård, dvd-filmer, parkering, strandhanddukar, enkla strandstolar och strandleksaker i massor. Allt gratis.


När vi kom var det kväll och dessutom kallt, vilket gjorde att det mesta kändes dåligt, men nu har vi dessutom upptäckt områdets privata uppvärmda pool och den fantastiska stranden, som hotellen på gatan delar på och då börjar hotellet helt plötsligt vinna igen sin förlorade mark. Dessutom är wifin utmärkt och det finns massor av pokemon att fånga direkt från sängen.

Det finns (konstigt nog) inga restauranger direkt vid stranden eller i lilla hotellområdet, men flera inom gång- eller bilavstånd, och det är dessutom så mysigt på innergården att man hellre stannar där och grillar/äter med grannarna.Känslan är mer stugboende på Öland än hotell, men man vänjer sig, och då blir det faktiskt riktigt mysigt. Faktum är att det är det första hotell på vår resa som vi känner att vi skulle vilja återvända till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *