Dag 15. Mellandag i Miami. 

Planen för dagen idag, var enligt tjejernas önskan att bada, bada och bada. Och äta popcorn, för vi hade ju råkat glömma fredagsmyset. Igen.  Allt det andra onyttiga vi stoppar i oss från morgon till kväll räknas liksom inte. Fredag är popcorn och därmed basta.

Mimis morgonvy från 13:e våningen.
”Titta! Jag har byggt ett ost-torn!”

Planerna grusades något när vi vaknade till mörka skyar och rejäl vind. Det där med att bo på Surfside borde vi kanske tänka över. Vi valde mellan några olika alternativ (bl.a. Outlet-gallerian Sawgrass Mills i Ft Lauderdale), men bestämde oss till slut för att helt enkelt åka till ett Walmart och sedan till gallerian Aventura Malls.

Kanske lite överklädda för att åka till Walmart, men måste ju försöka använda i alla fall hälften av kläderna jag släpat med. (Och så blev det en förbaskat gullig bild. ❤️❤️❤️❤️)

Det blir ju alltid precis som man tänker när man fotar barn. 

”Får jag ta en bild på dig, Mimi?” ”Ja. Heeeeej! [hopp hopp] Heeeeej! [hopp hopp] Heeeeeeeeej. Får jag se?” 

På Walmart köpte vi blinkande Paw Patrol-gympadojor till barnen. De har pratat om dessa skor sedan de såg dem på en annan tjej för en vecka sedan, så det var kul. Vi ångrar än mer våra överfulla resväskor nu, för både vi och framför allt tjejerna hittar givetvis massor av grejer som inte går att få tag på hemma. Idag hade vi lätt kunnat fylla väskorna med PlayDoh (ett helt annat utbud än hemma), My little Pony, Paw Patrol och Peppa Pig. Bara för att nämna något.  Vi kollade dessutom – inför nästa resa, som vi ju redan börjar drömma om – priserna för att helt enkelt köpa varsin bilstol och ev en sulky då, i stället för att hyra/ta med. Det känns som om det faktiskt skulle löna sig. En enkel sulky går att köpa för $14 och en bilstol för under 30, vilket är halva priset jämfört med att hyra i knappt tre veckor. Det låter ju galet, men biluthyrarna vet ju att ta betalt för allt.

När vi kom ut från Walmart var det helt plötsligt toppenväder. Vi hade bestämt innan att vi skulle äta lunch på Ihop (International House of Pancakes), men när det visade sig vara kö ut på gatan på båda vi körde till, tappade vi sugen och tog ett sådant där toppenbeslut som man bara tar på fastande mage. Att hoppa över Aventura och i stället ”smita inom” Publix (typ jättestort ICA) och handla lunch (och allt annat vi behöver för våra sista dagar här) med en tvååring som varken sovit eller ätit. Smart. Det blev givetvis väldigt organiserat och välplanerat på alla sätt, och det är inte alls så att vi nu har konstig, ”okombinerbar” mat, godis och snacks för två veckor, men ändå åt bagles till lunch. Nejdå. Givetvis handlade vi i lugn och ro och gjorde bara planerade och näringsberäknade inköp.

När vi väl kom tillbaka till hotellet med all vår nyttiga mat, var det – så klart – taskigt väder igen och Mimi somnade – så klart – inte, så eftermiddagen mest bara försvann utan att vi tog oss för något. Till slut gick vi ändå ner till poolen i någon timme, och middagen på kvällen blev, konstigt nog, både god och lyckad. I morgon hoppas vi på det där fina vädret, för det är mest sol och bad som vi tänker oss att fylla upp med innan vi åker hem, så ställer inte solen upp så lär det bli dyrt. Både med shopping och övervikt i väskorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *